Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Izraelská letadla útočí na Syřany i Íránce

Izraelská armáda
Izraelská armáda
Foto: Pixabay

Damašek - Izraelský nálet na íránské cíle v Sýrii si v noci na čtvrtek podle dnes zpřesněné bilance vyžádal 27 mrtvých včetně 11 Íránců. Informovala o tom podle agentury AFP exilová Syrská organizace pro lidská práva (SOHR). Doposud se uvádělo, že při izraelském úderem zahynulo 23 vojáků.

"Zabito bylo nejméně 27 lidí bojujících na straně (syrského) režimu: šest syrských vojáků a 21 zahraničních bojovníků včetně 11 Íránců," uvedl šéf SOHR Ramí Abdar Rahmán.

Izrael podle izraelské armády zasáhl na 50 íránských cílů v Sýrii, což byla odveta za to, že íránské elitní jednotky Kuds ze Sýrie vypálily zhruba 20 střel a raket na izraelské cíle na Golanských výšinách.

Zatímco íránská akce nezpůsobila žádné škody, izraelský ministr obrany Avigdor Lieberman prohlásil, že armáda zasáhla téměř všechny íránské pozice v Sýrii.

Témata:  Izraelská armáda Sýrie Izrael letectví a letadla Írán

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy