Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Teroristé napadli v Afghánistánu ministerstvo vnitra

Taliban, Afghánistán
Taliban, Afghánistán
Foto: www.amnesty.cz

Kábul - Mohutná exploze dnes zazněla v blízkosti afghánského ministerstva vnitra v metropoli Kábulu a po výbuchu byla slyšet střelba. Podle policistů, kteří jsou v budově, se ministerstvo stalo terčem útoku radikálů, napsala agentura Reuters.

Mluvčí ministerstva vnitra Nadžíb Daníš potvrdil, že extremisté se pokusili proniknout bránou do objektu. Další podrobnosti ale odmítl sdělit, napsala agentura DPA.

Nový komplex ministerstva vnitra se nachází u silnice vedoucí ke kábulskému letišti. Kdo za útokem stojí, zatím není jasné. Letos podnikli islamisté z hnutí Tálibán a členové teroristické skupiny Islámský stát (IS) několik velkých útoků v Kábulu, které si vyžádaly desítky mrtvých.

Tálibán nedávno varoval civilní obyvatele Kábulu, aby se nezdržovali v blízkosti vládních a vojenských zařízení, protože hnutí plánuje další ozbrojené akce.

Témata:  teroristické útoky v Afghánistánu Afghanistán Tálibán

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 18:40

Loňská střelba na FF UK významněji zasáhla kolem 9000 lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) a s ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy