Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Novodobý Jánošík přepadl banku s paličkou na maso

Policie SR, ilustrační fotografie
Policie SR, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Bratislava - Lupič vyzbrojený nožem a paličkou na maso dnes přepadl banku na východním Slovensku, přičemž jednu ze zaměstnankyň držel jako rukojmí. Ženu později propustil a vzdal se policii, informovala slovenská média.

Incident se odehrál před polednem v pobočce jednoho z peněžních ústavů ve městě Krompachy. Lupič začal vyjednávat s policii a nechal si do banky donést pizzu. Žádal rovněž, aby policie vyklidila okolí a aby se nikdo nedíval do banky. Po zhruba dvou hodinách policisté odvedli z banky rukojmí a následně i lupiče, který se vzdal.

List Korzár označil za lupiče 33letého řidiče kamionu, který po smrti své matky začal mít psychické problémy a údajně propadl alkoholu a zkoušel i drogy.

Případy braní rukojmích při loupežích na Slovensku jsou spíše ojedinělé. Slovenské banky v minulosti čelily vícero pokusům o přepadení, když například maskovaní lupiči žádali po zaměstnancích na přepážkách peníze a následně z pobočky utekli. Banky na to zareagovaly například zavedením časových zámků na pokladnách, které neumožňují okamžitý přístup k hotovosti.

Témata:  přepadení Slovensko banky

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:18

Ukrajina získá systém Patriot od Řecka. Výměnou za americké záruky a kompenzaci

Řecko změnilo svůj postoj ohledně poskytnutí protivzdušné obrany Ukrajině. Nyní se rozhodlo, že systém Patriot Kyjevu poskytne, minimálně jeden.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy