Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Johnson připustil, že brexit může skončit krachem. Stále víc obdivuju Trumpovo "šílenství", tvrdí

Boris Johnson (autor: Andrew Parsons / i-Images)
Boris Johnson (autor: Andrew Parsons / i-Images)
Foto: Flickr

Londýn - Jednou z možností, jak skončí odchod Británie z EU, je diplomatický krach. Připustil to i šéf britské diplomacie Boris Johnson. Na středeční soukromé večeři se skalními podporovateli brexitu také přiznal rostoucí obdiv k americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi.

Johnson prohlásil, že jednání spějí ke "chvíli pravdy" a do fáze, kdy Britové začnou být bojovnější. Brexit se podle něj ať tak, či onak uskuteční a bude nezvratný. 

"Musíte se smířit se skutečností, že to taky může skončit krachem. Nechci, aby někdo během krachu panikařil. Žádnou paniku," prohlásil Johnson, který ale zároveň vyjádřil přesvědčení, že všechno nakonec dobře dopadne.

Johnson se také přiznal, že stále více obdivuje Trumpa, protože věří, že jeho "šílenství" má svou metodiku. "Představte si, kdyby brexit dělal Trump. Šel by do toho zatraceně tvrdě. Všechno by se rozpadlo, nastal by všude chaos. Všichni by si mysleli, že se zbláznil.

Jenže ono by to někam mohlo vést," zdůraznil ministr před dvěma desítkami členů skupiny Conservative Way Forward (Konzervativní cesta vpřed), která tvrdí, že se k ní hlásí stovka poslanců Konzervativní strany.

Témata:  Brexit Donald Trump Velká Británie Boris Johnson

Související

Aktuálně se děje

13:34

Meghan a Harry se snaží vyvrátit obvinění z „démonického“ chování vévodkyně

Meghan a princ Harry se potýkají s novou vlnou obvinění od bývalých zaměstnanců, kteří označují vévodkyni ze Sussexu za náročnou šéfovou. Ti popsali její chování jako občasné „démonické“ momenty, což vyvolalo vlnu kritiky.

Zdroj: Adam Skála

Další zprávy