Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při náletu v Sýrii zahynuly desítky stoupenců Asadova režimu

Sýrie, ilustrační foto
Sýrie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Damašek - Při nočním náletu ve východosyrské provincii Dajr-az-Zaur na stoupence režimu prezidenta Bašára Asada zahynulo 38 šíitských ozbrojenců. Kdo za úderem stojí, zatím není jasné. Uvedla to dnes Syrská organizace pro lidská práva (SOHR).

"Třicet osm nesyrských bojovníků působících v milicích věrných režimu zahynulo při nočním náletu," citovala agentura AFP SOHR. Oblasti provincie bohaté na ropu východně od řeky Eufrat ovládají kurdské milice, které mají podporu USA a jejich spojenců a které se tam v největší míře podílejí na likvidaci zbytků odporu teroristické organizace Islámský stát.

Podle iráckých úředních zdrojů zahynulo těsně u hranic při útoku 20 šíitských ozbrojenců a dalších několik desítek dalších utrpělo zranění. Syrská televize informovala o "několika mučednících", tedy mrtvých, a několika zraněných.

Mluvčí koalice vedené USA Sean Ryan sdělil, že armády jsou o události informovány. Dodal ale, že ani USA, ani jiný člen koalice v oblasti neútočil. Šíitští ozbrojenci z Íránu či Libanonu se v minulosti stali terčem útoku i ze strany Izraele.

Témata:  Sýrie U.S. ARMY

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy