Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Izraelské rakety zasáhly skladiště Hizballáhu, syrská obrana je nedokázala sestřelit

Sýrie, ilustrační foto
Sýrie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Damašek - Syrská organizace pro lidská práva (SOHR) dnes oznámila, že zbraňový sklad šíitského hnutí Hizballáh na území Sýrie zasáhly dvě rakety odpálené izraelskou armádou.

Rakety dopadly nedaleko mezinárodního letiště v Damašku hodinu po půlnoci místního času (o půlnoci SELČ). Syrská obrana podle SOHR nezvládla střely zlikvidovat.

Podobné útoky na tuto lokalitu byly podle agentury AFP v posledních letech několikrát připsány Izraeli. Židovský stát přiznává útoky na íránské cíle v Sýrii. Libanonské hnutí Hizballáh je podporováno Íránem, který je úhlavním nepřítelem Izraele na Blízkem východě.

Během května podnikly izraelské stíhačky nálety na desítky íránských vojenských cílů v Sýrii, vyžádaly si na 30 mrtvých. Izrael nálety vysvětlil jako odvetu za raketové útoky íránských jednotek na izraelské cíle na Golanských výšinách.

Témata:  Sýrie Hizballáh Izraelská armáda

Aktuálně se děje

9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy