Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Asadova manželka se léčí, má rakovinu prsu

Bašár Háfiz al-Asad je od roku 2000 prezidentem Sýrie. Jeho otcem je předchozí prezident Háfiz al-Asad.
Bašár Háfiz al-Asad je od roku 2000 prezidentem Sýrie. Jeho otcem je předchozí prezident Háfiz al-Asad.
Foto: presidentassad.net

Damašek - Manželka prezidenta Bašára Asada má rakovinu prsu. Asadův úřad dnes na facebooku zveřejnil fotografii prezidenta sedícího vedle své ženy zřejmě v nemocničním pokoji. Asma Asadová má v levé paži infuzi.

Fotografii doprovází prohlášení, podle nějž byl "zhoubný nádor" zjištěn v raném stadiu. Agentura AP napsala, že podobná odhalení nejsou v arabském světě běžná, rakovina je považovaná za tabu.

Asmě Asadové je 42 let. Její rodina má kořeny v provincii Homs, ale Asma se narodila a byla vychována v Británii. V Británii studovala a pracovala do sňatku v roce 2000. S manželem má tři děti, dva syny a dceru. Na rozdíl od Asada a ostatních členů syrského vedení nepatří k šíitským alávitům, ale je sunnitka.

K současné válce v Sýrii se veřejně příliš nevyjadřovala, předloni podle ruských zdrojů odmítla nabídku odejít i s dětmi do exilu. 

Témata:  Bašár Asad rakovina Sýrie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.