reklama

Prokurátorka Lisa Madiganová uvedla, že hotel Trump International Hotel and Tower nemá k odčerpávání takového množství vody povolení a nebere ohled na to, jak vypouštění teplé vody ovlivní ekosystém řeky. Podle žaloby manažeři hotelu náležitě neobnovili povolení k využívání vody. 

Hotel podle žaloby nedodal studii o následcích jeho využívání vody, i když o to byl v roce 2013 požádán. Povolení pro vypouštění teplé vody zpět do řeky mu vypršelo loni. Voda se využívá v klimatizačním a větracím zařízení výškové budovy v Chicagu.

Trump po nástupu do funkce oficiálně převedl všechna svá aktiva do fondu, který řídí jeho synové Donald mladší a Eric, a odešel z vedení zastřešující společnosti The Trump Organization.

"Jsme zklamaní, že illinoiská generální prokurátorka zvolila podání žaloby v záležitosti, které se většinou řeší na administrativní úrovni. Lze z toho vyvodit jediné, že toto rozhodnutí je motivováno politicky," uvedli zástupci The Trump Organization. Madiganová je demokratka a generální prokurátorkou je od roku 2003.