Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Macron na summitu jednal s Putinem o kerčském incidentu

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron
Foto: European Union

Ruský prezident Vladimir Putin se dnes na okraj summitu skupiny G20 v Buenos Aires setkal s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem. Oznámila to agentura TASS. Besedovali o situaci v Sýrii, o evropské bezpečnosti a o Ukrajině.

Macron při zahájení schůzky řekl , že chce hovořit o Ukrajině "zvláště s přihlédnutím k událostem posledních několika dnů".

Odkazoval tak na nedělní incident v Kerčském průlivu, při němž ruská plavidla zadržela tři ukrajinské vojenské lodi a zadržela 24 členů jejich posádek. Kromě této události hodlá francouzský prezident projednat i plnění minských mírových dohod.

Předmětem besedy je podle TASS i bezpečnostní architektura v Evropě a problémy kybernetické bezpečnosti. Putin prý s Macronem chce mluvit i o dvoustranných vztazích a rusko-francouzské obchodní výměně.

Témata:  Summit G20 Vladimír Putin Emmanuel Macron

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy