Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Za dvěma atentáty na předměstí Damašku stojí Islámský stát

Islámský stát (ISIS)
Islámský stát (ISIS)
Foto: Wikimedia Commons

Damašek - Dvojí atentát spáchaný dnes na jižním předměstí Damašku si podle syrské organizace ochránců lidských práv (SOHR) vyžádal 20 obětí. Syrská státní média stále mluví o osmi mrtvých a 13 raněných. K akci se přihlásila radikální organizace Islámský stát (IS).

Podle syrské policie první nálož odpálil sebevražedný atentátník u vjezdu na předměstí, další bomba vybuchla v zaparkovaném autě.

Ramí Abdar Rahmán ze SOHR řekl, že útok si podle nové bilance vyžádal životy 20 lidí, z nichž 13 byli civilisté. Zraněno je podle něj 30 osob. SOHR působí v Británii a informace ze Sýrie získává od svých tamních informátorů.

Agentura Amak napojená na IS oznámila, že radikálové odpálili na dálku auto s výbušninami a pak se poblíž odpálili dva sebevrahové.

Syrská agentura SANA informovala, že exploze způsobily velkou škodu na okolních budovách a na místě zůstalo mnoho ohořelých aut. Syrská vláda útoky odsoudila jako teroristické akce.

Témata:  Sýrie Islámský stát teroristické útoky v Sýrii

Aktuálně se děje

2. května 2024 10:02

Hamás odmítl další nabídku Izraele na příměří

Islamistické hnutí Hamás odmítá současný návrh dohody o příměří a propuštění rukojmí v pásmu Gazy, chce však pokračovat v jednáních. S odvoláním na izraelská média o tom informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy