Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při útocích islámských ozbrojenců v Afghánistánu zemřelo 15 policistů

Afghanistán
Afghanistán
Foto: Pixabay

Při dvou útocích ozbrojenců z islamistického hnutí Tálibán zahynulo v noci na dnešek na severu Afghánistánu 15 příslušníků afghánských bezpečnostních složek, dalších 21 utrpělo zranění. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na prohlášení místních představitelů.

Při jednom z útoků v provincii Saripúl policisté na útok reagovali dělostřeleckou palbou. Kvůli přestřelce muselo množství místních obyvatel uprchnout do bezpečí.

Boje s radikály trvaly několik hodin, popsal šéf místní provinční rady Muhammad Núr Rahmání. Tálibán se prostřednictvím svého mluvčího k oběma útokům přihlásil.

Povstalecké hnutí Tálibán bojuje proti afghánské vládě a mezinárodním jednotkám od konce roku 2001, kdy jeho vládu svrhla americká invaze. Jeho představitelé zatím odmítají přímé rozhovory s vládou v Kábulu, kterou pokládají za nelegitimní režim dosazený zahraničními silami.

Témata:  Afghanistán

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 18:40

Loňská střelba na FF UK významněji zasáhla kolem 9000 lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) a s ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy