Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Děsivá vražda v Indii. Ženu a její čtyři děti ubili kvůli čarodějnictví

Násilí na ženách je v Indii častým jevem
Násilí na ženách je v Indii častým jevem
Foto: dailymail.co.uk **dailymail.co.uk**

Ve východní Indii zatkla policie šest lidí, kteří měli ubít ženu i s jejími čtyřmi dětmi. Podezřívali ji z čarodějnictví. Jeden ze zadržených je léčitel, který ženu obvinil. Lynčování domnělých čarodějnic je v regionu poměrně časté.

Neštěstí se odehrálo ve východním indickém státě Urísa. Pět útočníků pocházelo podle stanice CNN z jedné rodiny, šestým zatčeným je „léčitel čarodějnic“, který měl ženu identifikovat.

V rodině útočníků nejprve v prosinci onemocněla a později zemřela 12letá dívka. Zavražděnou ženu pak obvili z provozování černé magie, pomocí které měla na rodinu uvrhnout neštěstí.

„Rodina šla za léčitelem čarodějnic jménem Budhram Munda. Ten jim řek, že je ve vesnici čarodějnice, a právě proto že jejich dcera zemřela,“ sdělil policejní inspektor Sushant Das.

Rodina měla ženu konfrontovat již dříve, k vraždě však došlo až poté, co onemocněl další z jejich příbuzných. Ve čtvrtek 24. ledna napadlo pět mužů vyzbrojených páčidlem domnělou čarodějnici i její 4 děti. Nejmladšímu bylo jen 10 měsíců, nejstaršímu 12 let.

Manžel zavražděné ženy, který se domů vrátil až druhý den, nalezl v domě známky zápasu a zavolal policii. Ta brzy našla všech pět obětí v nedaleké studni, kam vrazi jejich těla vhodili.

Policie útočníky brzy zadržela pro „podezření z vraždy, kriminálního spiknutí a lovu čarodějnic“. Na obvinění nyní čekají ve vazbě.

Útoky na ženy, které lidé obviňují z čarodějnictví, jsou ve venkovských a chudých oblastech východní Indie poměrně časté. Indický Národní úřad pro záznamy o zločinech uvádí, že jen za rok 2016 si podobná obvinění vyžádala životy 134 lidí.

Stát Urísa, kde jsou podobné incidenty nejčastější, přijal v roce 2013 nový zákon, podle něhož je trestné obvinit někoho z čarodějnictví. Trestní sazba umožňuje za takový přečin udělit až tříletý trest vězení.

Témata:  Indie vražda policie Indie čarodějnictví

Aktuálně se děje

10:12

Mladík ve škole na Tachovsku vyhrožoval spolužačce. Skončil v cele

Policie v úterý zasahovala na jedné ze škol na Tachovsku kvůli výhrůžkám, jejichž původcem byl jeden ze studentů. Mladík podle dosavadních zjištění vyhrožoval spolužačce tím, že zabije její blízké.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy