Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poslední slova před smrtí: Dívka z klubu v Orlandu nahrála video

Zbraně
Zbraně
Foto: Pixabay

Orlando - Své poslední okamžiky při masakru v americkém Orlandu natočila na video pětadvacetiletá Amanda Alvear. V závěru záznamu zazní zničehonic výstřely. Amanda je později prohlášena za jednu z obětí střelby.

Děsivé záběry z nedělního masakru v nočním klubu v Orlandu se dnes objevily na sociálních sítích. Jsou z telefonu pětadvacetileté Portoričanky Amandy Alvear, která video sdílela přes aplikaci Snapchat.

Na počátku videa je vidět, že se Amanda s přáteli dobře baví. Amanda několikrát švenkuje po tvářích i po okolí a je tak zřejmé, že záznam pochází z vnitřku nočního klubu. Jde tak o první záběry masakru, které se ocitly na veřejnosti.

Na videu je slyšet hlasitá taneční hudba a v závěru i série výstřelů. V tu chvíli si Amanda objektivem zrovna míří na obličej a je tedy patrné, že několik vteřin nevěnuje výstřelům žádnou pozornost - stejně tak se zprvu i ostatní návštěvníci klubu domnívali, že zvuk výstřelů je součástí hudby. Amandy prozření přišlo pozdě na to, aby se stačila zachránit útěkem.

Amandu identifikovali mezi necelou padesátkou obětí šíleného střelce přímo na místě. Její video je prvním záběry zevnitř masakru v nočním klubu. "Miluju tě, holčičko. Byla jsi a vždycky budeš moje mladší sestřička. Mám zlomené srdce," poslala jí dojemný vzkaz její sestra.

Devětadvacetiletý Omar Mateen vtrhl v neděli kolem druhé hodiny ráno s automatickou puškou do gaybaru Pulse Club v americkém Orlandu. Jeho zběsilé řádění nepřežilo 49 lidí. Vyšetřovatelům se podařilo identifikovat všechny oběti kromě jedné.

Témata:  střelba v nočním klubu ve městě Orlando zbraně

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy