Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Indii kvůli 3000 korunám umučili holčičku k smrti

Indie, ilustrační foto
Indie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Šok a rozhořčení veřejnosti vyvolala v severní Indii vražda dvouapůlleté dívky, kterou útočníci údajně unesli a zabili proto, že jim její dědeček nesplatil dluh ve výši 10.000 rupií (3300 Kč). Informovala o tom dnes agentura AFP.

Policie ve státě Uttarpradéš zatkla pro podezření z vraždy dva sousedy, kteří se s rodinou kvůli penězům pohádali. Nedlouho po hádce byla holčička 31. května unesena. Tělo oběti bylo nalezeno o tři dny později na skládce.

"Dívčin dědeček dlužil peníze podezřelým a ti se s jeho rodinou pohádali, protože dluh včas nesplatil," sdělila policie agentuře AFP. Podezřelí prý vyhrožovali rodině "vážnými následky", pokud peníze včas nedostanou, dodala policie.

Podle lékařské zprávy byla dívka uškrcena a na jejím těle byly patrné známky mučení. Nic prý nenaznačuje tomu, že by byla oběť znásilněna.

Množství Indů dnes na případ reagovalo na twitteru, kde požadovali, aby vrazi byli pohnáni před soud a dostali vysoké tresty. Mezi těmi, kdo se k činu vyjádřili, byla i populární politička Prijanka Gándhíová ze známé indické politické dynastie, která vraždu odsoudila jako "další nelidský, děsivý zločin na nevinném dítěti".

Témata:  Indie děti vražda

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy