Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nepokoje v Aténách: Anarchisté zapálili vozy MHD

Lékaři
Lékaři
Foto: INT

Atény - Dnes časně ráno došlo v Aténách ke střetům mezi policií a krajně levicovými radikály, kteří podpálili několik vozů MHD.

Násilné incidenty následovaly po středeční poklidné demonstraci na náměstí Syntagma před budovou řeckého parlamentu, kde asi 5000 lidí protestovalo proti levicové vládě premiéra Alexise Tsiprase. Kabinet podle nich neplní sliby a ustupuje věřitelům výměnou za finanční pomoc.

Zdroj: YouTube

Asi dvě stovky extremistů bojujících proti úřední moci a mezinárodnímu kapitálu podpálily autobus a trolejbus a také kontejnery s odpadem ve čtvrti Exarchia. Poté co na místo dorazila policie, stáhli se demonstranti do areálu polytechnické vysoké školy.

Proti policistům se bránili házením kamenů a zápalných lahví. Pak se stáhli, když pořádkové síly zamořily areál slzným plynem.

Témata:  demonstrace v Řecku anarchisté Atény

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy