Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tři ruští fanoušci stanou ve Francii před soudem, další byli vyhoštění ze země

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: France24.com

Marseille - Tři ruští fotbaloví fanoušci stanou dnes před soudem v Marseille kvůli podílu na násilnostech při sobotním utkání mistrovství Evropy mezi Ruskem a Anglií.

Podle agentury AFP jim hrozí rok vězení a pokuta 15.000 eur (přes 400.000 Kč). Dalších 20 Rusů, kteří jsou spolu s obviněnými v dočasné vazbě, čeká vyhoštění.

Zatčení patří ke skupině 43 fanoušků, které francouzská policie zadržela v úterý v autobusu asi 170 kilometrů od Marseille. Mezi fanoušky, které čeká vyhoštění, je i šéf Všeruského svazu fanoušků Alexander Šprygin, který má vazby na ruské ultranacionalisty.

Od začátku Eura zadržely francouzské bezpečností složky podle informací ministerstva vnitra 323 osob. Na 196 z nich byla uvalena vazba. Jedenáct lidí už bylo odsouzeno. Tři výtržníci vyvázli s podmínkou, deset - z toho šest Britů, tři Francouzi a Rakušan - dostalo nepodmíněné tresty odnětí svobody až jednoho roku. Mezi odsouzenci jsou i Britové z bitky s Rusy.

Podle státního zastupitelství bylo ze skupiny zadržených Rusů obviněno 20 mužů ve věku od 25 do 40 let z rušení veřejného pořádku. Budou vyhoštěni ze země v pondělí poté, co vyprší všechny možnosti na odvolání. Zbývajících 20 osob bylo propuštěno na svobodu.

Témata:  fotbal ME Francie Rusko policie Francie

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 16:57

Ukrajina zničila ruské vojenské velitelství v okupovaném Luhansku britskými střelami

Při úderu proti ruské armádě, který v sobotu zasáhl vojenské velitelství v okupovaném městě Luhansk, Ukrajinci použili britské střely s plochou dráhou letu Storm Shadow.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy