Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Cameron vyzval starší voliče: Hlasujte proti brexitu v zájmu vašich dětí a vnoučat

Britský premiér David Cameron na návštěvě v Praze
Britský premiér David Cameron na návštěvě v Praze
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Londýn - Britský premiér David Cameron dnes vystoupil s projevem před svým úřadem v Downing Street 10. Apeloval v něm na starší voliče, aby v zájmu svých dětí a vnoučat hlasovali proti brexitu.

"Při rozhodování mějte na paměti naděje a sny svých dětí a vnoučat," řekl Cameron. "Vědí, že jejich šance najít práci, cestovat, budovat otevřenou a úspěšnou společnost, ve které chtějí žít, závisí na tomto výsledku," uvedl ke čtvrtečnímu referendu.

Zdroj: YouTube

"A pamatujte si, že oni nebudou moci zvrátit rozhodnutí, které my učiníme. Pokud budeme hlasovat pro odchod, tak to tak bude. Nepůjde to změnit. Navždy opustíme Evropu," řekl ve velmi emotivním projevu Cameron. "Příští generace bude muset žít s následky mnohem déle než my," prohlásil.

Premiér rovněž řekl, že Británie není jen tak ledajakou zemí, neboť nikdy neopouštěla svět, naopak se na jeho vytváření podílela. "Britové se nevzdávají," dodal.

Témata:  Brexit David Cameron Velká Británie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.