Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Prodejci značkových věcí bojují s padělateli na Pražské tržnici, soud EU je podpořil

Soudy, ilustrační fotografie
Soudy, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Lucemburk - Provozovatelé tržišť mohou být donuceni, aby zabránili trhovcům v prodeji padělků značkového zboží. Vyplývá to z dnešního rozhodnutí Soudního dvora Evropské unie. Ten se postavil na stranu značkových výrobců, kteří bojují proti prodeji padělaného zboží na Pražské tržnici, píše agentura DPA.

Nájemcem Pražské tržnice je společnost Delta Center, která jednotlivá prodejní místa pronajímá trhovcům. Výrobci se u českých soudů domáhali, aby byla této firmě stanovena povinnost ukončit pronájem míst osobám prodávajícím padělky.

Soudní dvůr EU byl proto dotázán, zda je skutečně možné nařídit provozovateli reálného tržiště, aby ukončil protiprávní činnost trhovců porušující práva k ochranným známkám. Soudní dvůr dnes podle tiskové zprávy konstatoval, že to možné je, protože reálná tržiště v tomto směru podléhají stejným podmínkám jako internetové obchodní platformy.

Témata:  Soudní dvůr EU padělky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy