Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Cameron: Británie musí přijmout brexit jako realitu a zůstat co nejblíže EU

Britský premiér David Cameron
Britský premiér David Cameron
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Farnborough (Británie) - Podle dnešního vyjádření odstupujícího britského premiéra Davida Camerona musí Spojené království přijmout brexit jako realitu a snažit se zůstat co nejblíže EU.

"Velká strategická rozhodnutí musí učinit příští premiér, ale základy už se připravují," řekl Cameron na leteckém veletrhu v jihoanglickém Farnborough. Je podle něj třeba přijmout výsledky referenda z 23. června.

"Jsem přesvědčen, že je to v našem základním národním a ekonomickém zájmu, abychom zůstali velmi blízko Evropské unii," podotkl.

Cameron dnes také vyjádřil přesvědčení, že by se Británie měla do budoucna soustředit na investice do infrastruktury. S finanční nejistotou by si podle něj měla země poradit z pozice síly.

Témata:  David Cameron Velká Británie Brexit

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 15:21

Maďarsko představilo své priority pro předsednictví v Radě EU

Maďarsko, které se chystá převzít předsednictví v Radě EU ve druhé polovině tohoto roku, se zaměří na klíčová témata pro střední Evropu, jako je boj proti migraci, rozšiřování EU na západní Balkán a zajištění energetické bezpečnosti. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Mark Rutte

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.