Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Clintonová má další podporu. Postavil se za ni Sanders

Bernie Sanders, americký senátor (Vermont)
Bernie Sanders, americký senátor (Vermont)
Foto: CNN

Washington - Bývalý uchazeč o nominaci demokratů do prezidentských voleb Bernie Sanders dnes veřejně podpořil svou bývalou soupeřku Hillary Clintonovou v boji o Bílý dům.

Prohlásil, že se "musí stát naší příští prezidentkou". Sanders tak učinil po boku Clintonové na shromáždění v Portsmouthu ve státě New Hampshire.

Sanders dosud pouze nejednoznačně řekl, že stranickou prezidentskou nominaci zřejmě nezíská, takže bude v listopadových prezidentských volbách hlasovat pro někdejší první dámu a bývalou ministryni zahraničí Clintonovou. Ta se podle všeho utká s republikánským sokem Donaldem Trumpem.

Sanders v minulosti opakovaně prohlásil, že Clintonová nemá jeho podporu zdaleka jistou a že bude záviset především na tom, jaký volební program nabídne. Rovněž ale řekl, že udělá vše, aby Clintonové pomohl porazit Trumpa.

Témata:  Bernie Sanders Hillary Clintonová volby v USA

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 9:38

Zvyšujete jaderné napětí, obvinila Čína alianci AUKUS

Čínský ministr zahraničí Wang Yi obvinil země zapojené do bezpečnostního paktu AUKUS z vyvolávání rozporů a zvyšování rizika šíření jaderných zbraní v oblasti jižního Tichomoří. Informovala o tom agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy