Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Letiště v Nice je právě evakuováno. Na místě je armáda

Francouzská armáda
Francouzská armáda
Foto: Armée de Terre

Nice (Francie) - Francouzská armáda evakuovala letiště v Nice, kde ve čtvrtek došlo k teroristickému útoku, při němž zemřelo 84 osob a dalších sto bylo zraněno. Důvodem je hrozba bombového útoku.

Nice airport being evacuated #cbc pic.twitter.com/fgn2jEVgHo

— Thomas Daigle (@thomasdaigle) 15. července 2016

 

Důvody evakuace prozatím nebyly oficiálně sděleny. Podle vyjádření místních lidí na sociálních sítích a některých zahraničních médií za evakuací stojí opuštěný batoh ponechaný na letišti.

Na místě operují policejní komanda a armáda. Prostory letiště byly uzavřeny a vyklizeny, podle některých zdrojů byl ale následně provoz na letišti obnoven.

Troops inside Nice airport. Luggage claim area has been evacuated, no one being allowed inside #cbc pic.twitter.com/bIclHFp4Og

— Thomas Daigle (@thomasdaigle) 15. července 2016

 

Ve čtvrtek krátce po 22:30 vjel nákladní vůz na nábřežní kolonádě v Nice do davu lidí slavících francouzský státní svátek. Zahynulo 84 lidí, 18 je v kritickém stavu. Mezi obětmi je i několik dětí. Útočníka policisté zastřelili. Identifikovali ho jako 31letého muže tuniského původu Mohameda Lahouaieja Bouhlela.

Témata:  Armáda Francie Francie teroristický útok ve Francii: nákladní auto najelo do davu

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy