Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragédie při hraní Pokémonů. Majitel domu zastřelil mladíka

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Ciudad de Guatemala - 18letý chlapec přišel o život poté, co ho postřelil majitel domu, do kterého se mladík vloupal. S bratrancem se tam vydal na lov pokémonů.

Jerson Lopez de Leon z Guatemaly hrál spolu se svým příbuzným Danielem Moises Piceno (17) posledních pár dní hru Pokémon Go. Aby ulovili jednoho z pokémonů, rozhodli se vstoupit na soukromý pozemek.

Podle španělských novin La Prensa měl majitel domu na mladíka začít střílet. Jerson zraněním na místě podlehl. Piceno útok přežil, byl také postřelen a leží ve vážném stavu v nemocni. Jde o první smrt, která má přímou spojitost s hrou Pokémon Go.

Hru využívající rozšířenou realitu si od jejího spuštění stáhlo minimálně 15 milionů lidí. Po celém světě si ji lidé vychvalují hlavně proto, že může mít potenciálně příznivý vliv na zdraví lidí, protože hráči při ní musí být v pohybu. Od jejího spuštění se však objevilo několik případů, kdy během hry došlo k dopravní něhodě, protože hráčí loví pokémony i za jízdy v autě.

Témata:  Guatemala Pokemon zbraně

Aktuálně se děje

16. května 2024 11:55

Biden se s Trumpem utká ve dvou prezidentských debatách

Americký prezident Joe Biden a jeho pravděpodobný republikánský vyzyvatel v listopadových volbách Donald Trump se utkají ve dvou televizních debatách. Biden na ně vyzval Trumpa ve středu a on tuto výzvu okamžitě přijal. Informovala o tom agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy