Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Miláně vznikl nejvýkonnější průmyslový počítač na světě

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Milán - Italská energetická společnost Eni instalovala nové kapacity ve svém superpočítačovém centru v Miláně a vytvořila nejvýkonnější průmyslový počítač na světě. Informuje o tom agentura Reuters.

Po čtyřnásobném zvýšení výpočetního výkonu je tento počítač schopen provést až 22,4 kvadrilionů operací za sekundu, oznámil generální ředitel podniku Claudio Descalzi.

Společnost Eni dává do vývoje počítačů značné prostředky, aby získala před konkurencí náskok v geologickém průzkumu.

Díky objevu obřích nalezišť zemního plynu v Mozambiku a Egyptě se Eni řadí v posledních letech ve svém oboru ke špičce. V prosinci oznámila, že z egyptského ložiska Zohr vytěžila první plyn za pouhých 30 měsíců, což je u tohoto typu ložiska rekordní doba.

Témata:  počítače Itálie energetika

Související

Aktuálně se děje

21. října 2024 13:12

Vražda na Tachovsku objasněna. Proč se muži pohádali?

Případ muže, který jednu ženu zabil a u druhé se o to pokusil, není jediným, který v posledních dnech zaměstnal kriminalisty z Plzeňského kraje. Tragicky skončil sobotní konflikt dvou mužů na Tachovsku, kdy mladší z nich podlehl zraněním, která utrpěl. Starší z mužů čelí obvinění z vraždy. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

robotaxi Cybercab Tesla

Tesla představila Škodu 110R? Robotaxi CyberCab ji hodně připomíná. Překvapila i Robovanem

Tesla uspořádala akci s názvem WE, ROBOT, na které Elon Musk odhalil dlouho očekávaný autonomní taxík Robotaxi a překvapivě i větší model Robovan, určený pro přepravu skupin lidí nebo nákladů. Tato nová autonomní vozidla, společně s humanoidními roboty, představují další krok Tesly k inovacím, které mohou firmu posunout na novou úroveň v oblasti technologií a dopravy.