Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Amerika požaduje po Deutsche Bank 14 miliard dolarů

Ekonomika, ilustrační fotografie
Ekonomika, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Frankfurt/Washington - Ministerstvo spravedlnosti USA požaduje po Deutsche Bank, aby zaplatila 14 miliard dolarů za urovnání obvinění kolem prodeje hypotečních cenných papírů. Největší německa banka takovou sumu ale platit nehodlá, znamenalo by to pro ni značnou finanční zátěž.

Rozhovory o urovnání pravděpodobně potrvají několik měsíců. "Jednání teprve začínají. Banka očekává, že povedou k podobnému výsledku jako v případě jiných bank, které se dohodly na urovnáních za výrazně nižší částky," uvedla německá firma.

Pokud by Deutsche Bank nakonec skutečně musela zaplatit 14 miliard dolarů, vedlo by to k dalšímu poklesu důvěry investorů v tento podnik, napsala agentura Reuters.

Deutsche Bank je jednou z řady finančních institucí vyšetřovaných americkými úřady kvůli praktikám při prodeji hypotečních cenných papírů před vypuknutím světové finanční krize. Americká vláda banky viní z toho, že poskytovaly investorům zavádějící informace o kvalitě těchto cenných papírů.

V roce 2014 například ministerstvo spravedlnosti vyzvalo americkou banku Citigroup, aby zaplatila 12 miliard dolarů. Nakonec se obě strany dohodly na sedmi miliardách dolarů.

Témata:  Deutsche Bank USA ekonomika

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy