reklama

Společně se podíváme na hlavní výhody. Tou první je, že máte poměrně dostatek času. A to, i když studium dokončujete. Nechat si kvalitně vypracovat rigorózní práci, nebo jinou práci od profesionálů, dnes není žádný problém. Díky tomu se můžete věnovat jenom svému byznysu a věci, které souvisí se studiem, budete mít v naprostém pořádku.

S minimálními výdaji

Podívejme se i na finanční stránku věci. Dnes platí, že mnoho začínajících podnikatelů startuje svůj byznys s živnostenským listem. Pokud je vydán osobě studující, je s tím spojený fakt, že daná osoba neplatí zálohy na sociální, ani zdravotní pojištění. Během prvního roku tak nemá žádné výdaje. I to je důvod, proč byznys odstartovat právě v tomto období. Navíc platí, že minimální výdaje budou spojeny i s potřebnou výbavou. Většina studentů podniká online a tak jim plně stačí:

  • Počítač nebo notebook
  • Chytrý mobilní telefon
  • Internetové připojení

S tímto faktem souvisí i to, že dnes není problém takto studovat v podstatě odkudkoliv. Třeba mít kancelář přímo na koleji, kde bydlíte. Kromě výše zmíněné výbavy doporučíme ještě certifikované náplně do tiskárny tiskárnu samotnou. I ta se vám bude hodit. Hlavně v souvislosti s nutností vést daňovou evidenci. I ta je velmi jednoduchá.

Vyrůst lze kdykoliv

Je mnoho úspěšných firem, které založili studenti na školách. A ti také začínali jenom s živnostenským oprávněním. To totiž neznamená, že by firma jako taková nemohla vyrůst. Naopak. Dát ji prestižnější formu je velmi snadné. Dnes není problém výhodně založit společnost třeba za pár dní a z pohodlí domova. Stačí k tomu využít profesionály, kteří to umí. Následně už lze podnikat pod hlavičkou právnické osoby. To je ideální ve chvíli, kdy byznys roste a klasické živnostenské oprávnění je omezující. Ideální volbou je hlavně společnost s ručením omezením. Jaké jsou důvody právě pro její založení a posunutí byznysu na vyšší level? Je to hlavně:

  • Založení proběhne i s korunovým kapitálem
  • Možnost podnikat ve více lidech
  • Firmu lze v budoucnu prodat, nebo převést

Řadu činností lze outsourcovat

Důvodem, proč není problém založit byznys už v době studií je také to, že většinu věcí lze dnes jednoduše delegovat na někoho jiného. Jedná se o takzvaný outsourcing, který je velmi oblíbený nejenom u větších firem. V praxi to znamená, že jenom delegujete a kontrolujete práci, kterou dělá někdo jiný. Toho lze využít třeba i v souvislosti s provozem internetového obchodu. Pokud se na danou možnost podíváme konkrétně, není nutné mít vždy zboží u sebe. Jednoduše může být uloženo v centrálním skladu, kde jsou k dispozici různé regálové systémy a dostatek prostoru, čímž je kapacita daného prostoru obrovská. Díky tomu lze skladovat stovky tisíc položek, které mohou ihned odejít k zákazníkům. Ti mají radost, že nemusí na objednané zboží dlouho čekat. Vy naopak máte radost, že se nemusíte trápit s provozem vlastního skladu. Zvláště v rámci vašeho studijního bytu, kde by to nebylo zase až tak ideální. Právě naopak.

Jak začít?

Pokud i vás zaujaly důvody a chcete si byznys zkusit, není nic jednoduššího, než začít. Oborů, kterým se lze věnovat, je celá řada. A co je první krok, který je třeba udělat? Stavte se na živnostenském úřadě a požádejte zde o založení živnostenského oprávnění. To bude za pár dní vyhotoveno a následně už není žádným problémem začít realizovat svůj byznys.