Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Je reklama na Audi za hranou? Stala se terčem kritiky za sexismus, podívejte se sami

Terminál Audi v Kyjově u TOP CENTRUM car: Chlouba Audi, model R8
Terminál Audi v Kyjově u TOP CENTRUM car: Chlouba Audi, model R8
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Peking - Reklamní spot Audi, který přirovnává nevěstu k ojetému vozu, se stal v Číně terčem kritiky. Krom uživatelé internetu se připojil také list čínské komunistické strany People's Daily, který reklamu označil za "znepokojivou a neuctivou".

Děj zhruba půlminutového reklamního spotu se odehrává na svatbě. K nevěstě těsně před uzavřením sňatku přispěchá ženichova matka a zkoumá její uši, nos i ústa. "Důležité rozhodnutí je třeba dělat pečlivě," uvádí se ve spotu.

Reklamu na internetu kritizovaly tisíce čínských spotřebitelů, podle kterých je sexistická a ponižuje ženy. "Je to opravdu nechutné. Nedělá se něco takového při obchodování s dobytkem?" ptal se jeden z uživatelů populárního čínského mikroblogu Weibo.

Automobilka Audi upozornila, že za výrobu reklamního spotu je zodpovědný její partner z čínského společného podniku. Dodala, že záležitost vyšetří, aby se nic podobného už neopakovalo.

Témata:  Audi reklama Čína

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy