Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Brexit tvrdě dopadne na 41 německých regionů

Brexit
Brexit
Foto: Pixabay

Berlín - Výsledky studie Evropského výboru regionů o dopadu brexitu vyznívají velmi negativně pro Německo. Vystoupení Británie z Evropské unie bude mít výrazně nadproporční dopady na německý průmysl a německé řemeslníky.

Podle studie bude mezi padesáti nejvíce postiženými oblastmi 41 ve spolkové republice. Z nich na tom mají být nejhůře Hamburk, Berlín, Düsseldorf, západní Porúří, Kolín nad Rýnem a Darmstadt.

"Zpráva ukazuje, že kvůli úzkým vztahům (s Británií) mohou německé regiony patřit k těm, co budou nejvíce postiženy vystoupením Británie z EU," shrnul její výsledky šéf Evropského výboru regionů Karl-Heinz Lambertz.

Chce proto, aby budoucí obchodní dohoda Británie s Evropskou unií umožnila volný pohyb zboží a omezila cla na minimum. Regionální investiční politika EU by pak podle Lambertze měla udělat vše proto, aby dopady na jednotlivé regiony byly co nejmenší.

Ještě výrazněji než na Německo má podle studie brexit v oblasti průmyslu a řemeslnictví dopadnout na Irsko.

Témata:  Brexit Německo EU

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy