reklama

"Ve své úloze vedoucí manažerky Sanofi Česká republika a Slovensko bude Emmanuelle Valentinová řídit externí a interní program s názvem One Sanofi se zaměřením zejména na strategii pro vnější vztahy, zjednodušení fungování společnosti a řízení talentů," uvedla firma. Agendu bude řídit spolu se současným manažerským týmem Sanofi Česká republika a Slovensko.

Valentinová pracuje v Sanofi od roku 1996. Působila v marketingu, obchodu, financích a distribuci na pobočkách Sanofi i v centrále, kde pracovala na projektech zaměřených na řízení změn a transformaci společnosti. Od roku 2012 vedla projekty vícekanálové komunikace se zákazníky v Evropě, od roku 2015 vede GenMed a působila jako vedoucí pro Rumunsko a Moldávii.

Sanofi je celosvětová farmaceutická společnost, ve více než 100 zemích zaměstnává přes 100.000 lidí. V dubnu uvedla, že zahájila jednání o prodeji své evropské divize generických léků Zentiva za 1,9 miliardy eur (48 miliard Kč) se soukromou investiční firmou sídlící v USA Advent International. Prodej by podle Sanofi měl být hotov do konce letošního roku. Generické léky jsou kopie léků, kterým vypršela patentová ochrana.

Zentiva má sídlo v Praze, působí na více než 50 trzích a má silné postavení ve východní Evropě, zvláště v České republice, na Slovensku a v Rumunsku. Výrobní závody má v Praze a v Bukurešti a ročně vyrobí a distribuuje více než 350 milionů balení leků. V roce 2016 firmě stoupl čistý zisk o 6,4 procenta na 211,4 milionu korun. Výnosy stagnovaly na 5,2 miliardy korun.