lidské tělo

Klouby

Chcete se vyhnout problémům? Nezanedbejte v zimě péči o klouby

Revue

Zimní radovánky na horách se pro mnohé můžou stát nepříjemnou zkušeností. Kromě opatrnosti je při zvýšené aktivitě důležité dbát i na naše klouby. Nejen artróza trápí mnoho z nás. Může se jednat i o přetížení šlach či poškození chrupavek a vazů. Jak posílit své tělo a klouby, abyste si mohli užívat zimní sporty naplno?

Ilustrační foto

Vědci jsou překvapeni. Co s vaším tělem udělá jeden den půstu?

Revue

Jaký vliv má jednodenní půst na naše tělo? Právě tuto otázku si položili vědci, které zajímalo, jak krátká hladovka působí na lidské buňky. Závěry jsou šokující a jistě překvapí každého odpůrce hladovek a půstu. Výzkum prováděný na laboratorních myší totiž ukázal, že už 24hodinový půst má pozitivní vliv na regeneraci buněk.

zdraví

Revue

Příznaky srdečních nemocí? Tohle vám může napovědět

Každý čtvrtý člověk na Západě umírá na kardiovaskulární onemocnění. I proto je důležité udržovat naše srdce v dobrém stavu. Je proto tragické, že většina lidí nezachytí první příznaky, že se blíží problémy. Stačí přitom sledovat několik maličkostí.

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 14:04

Hackeři zaútočili na ČTK. Na webu zveřejnili dvě smyšlené zprávy

Zpravodajský web České noviny, který provozuje tisková agentura ČTK, se v úterý stal terčem hackerského útoku. Na stránkách se objevily smyšlené texty o údajném atentátu na nově zvoleného slovenského prezidenta Petera Pellegriniho. Případem se zabývají příslušné úřady.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy