Marián Kočner

Marián Kočner

Soud uznal vinu jen jednoho ze tří obžalovaných z vraždy Kuciaka

Svět

Soud na Slovensku dnes zprostil podnikatele Mariana Kočnera obžaloby z objednání předloňské vraždy novináře Jána Kuciaka, při které byla zastřelena i reportérova přítelkyně Martina Kušnírová. Soud osvobodil i Alenu Zsuzsovou, jež podle žalobce zločin zprostředkovala. Z trojice obžalovaných v nejsledovanějším procesu v novodobých dějinách země trestní senát uznal vinným pouze žalovaného vrahova pomocníka Tomáše Szabóa.

soudy

Vražda Kuciaka: U soudu s Kočnerem zaznělo svědectví, z kterého mrazí

Svět

Podnikatel Marian Kočner, který čelí obžalobě z objednání předloňské vraždy investigativního novináře Jána Kuciaka, v minulosti prohlásil, že bude třeba "sejmout" dva novináře a pak žurnalisté dají pokoj. Vyplývá to ze starší výpovědi Kočnerova bratra Ivana před vyšetřovatelem, kterou dnes přečetla předsedkyně senátu v procesu s obžalovanými v případu Kuciakovy vraždy.

Policie SR, ilustrační fotografie

Svět

Slovenská justice v rukou Kočnera? Obvinění soudců souvisí s řadou kauz

Zadržení a obvinění 13 soudců, jedné bývalé soudkyně a několika dalších osob na Slovensku po středeční rozsáhlé policejní razii souvisí s uplácením či ovlivňováním soudů v různých obchodních sporech. Do nekalého jednání byl zapleten kontroverzní podnikatel Marian Kočner i samotní soudci.

Policie SR, ilustrační fotografie

Razie na Slovensku: Při akci "Bouře" zadrženo 13 soudců a dalších osob

Svět

Obvinění 13 soudců, dále jedné bývalé soudkyně a čtyř dalších osob oznámila slovenská policie po dnešní rozsáhlé razii. Zadržení čelí obvinění z korupce, maření spravedlnosti a z trestného činu zasahování do nezávislosti soudu. Mezi obviněnými v největší justiční kauze v novodobých dějinách Slovenska je podle svého advokáta také podnikatel Marian Kočner, který podle dřívějších informací komunikoval s představiteli slovenské justice a ovlivňoval rozhodování soudů.

soudy

Kočner a Rusko dostali 19 let vězení. Dle soudu padělali směnky

Svět

Shodný trest vězení ve výši 19 let uložil dnes slovenský soud podnikateli Marianu Kočnerovi a exministrovi hospodářství a někdejšímu šéfovi soukromé televize Markíza Pavolu Ruskovi. Oba uznal vinnými z padělání čtyř směnek v hodnotě téměř 69 milionů eur (1,75 miliardy korun) a z maření spravedlnosti. Kočnerovi zároveň vyměřil pokutu 10.000 eur (253.000 korun).

Ilustrační foto

Věděl předem o vraždě Kuciaka? Na Slovensku se řeší extrémně sprostá SMS

Svět

Spolumajitel finanční skupiny Penta Jaroslav Haščák dnes u soudu odmítl, že by mu podnikatel Marian Kočner, který čelí obžalobě z objednání vraždy novináře Jána Kuciaka, psal o přípravě fyzické likvidace nejmenované osoby. Zpráva s vulgárním obsahem, kterou mu Kočner poslal měsíc před Kuciakovou vraždou, se podle něj týkala snahy Kočnera o sesazení tehdejšího šéfa vyšetřovacího týmu obří korupční aféry z doby před více než deseti lety, ve které je z uplácení politiků a vysokých úředníků podezřelá Penta.

Soud, ilustrační fotografie

Svět

Slzy i slovní přestřelky. Soud v kauze Kuciak se vyhrocuje

Výslechem pozůstalých po slovenském novináři Jánu Kuciakovi a jeho partnerce Martině Kušnírové dnes druhým dnem pokračuje soudní líčení v případu dvojnásobné vraždy, které je nejsledovanějším procesem v novodobé historii země. Součástí líčení je i obžaloba z vraždy slovenského podnikatele Petera Molnára, z níž jsou podezřelí dva z celkově čtyř obžalovaných.

Soudy, ilustrační fotografie

Dostanou doživotí? Soud přijal obžalobu na obviněné z vraždy Kuciaka

Svět

Slovenský soud přijal obžalobu na čtyři obviněné v případu loňské vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky. Začátek hlavního líčení stanovil na 13. ledna příštího roku. Oznámila to předsedkyně senátu Specializovaného trestního soudu, který dnes obžalobu předběžně projednal. Žádný ze zmíněné čtveřice, které hrozí doživotí, neprojevil zájem uzavřít s prokurátorem dohodu o trestu výměnou za přiznání.

Národná rada Slovenskej republiky

Slovensko: Vláda chce změnou zákona zjednodušit očistu justice

Svět

Návrh na rozšíření důvodů pro pozastavení výkonu funkce soudců a prokurátorů na Slovensku dnes na mimořádném jednání schválila vláda premiéra Petera Pellegriniho. Učinila tak v reakci na podezření z ovlivňování a korupce představitelů justice. Kauzu dříve odstartovaly informace z elektronické komunikace kontroverzního podnikatele Mariana Kočnera, který je podezřelý v případech ekonomické kriminality a také z objednání loňské vraždy novináře Jána Kuciaka.

Ján Kuciak

Kauza Kuciak: Obviněný podnikatel Kočner má další problémy

Svět

Slovenský podnikatel Marian Kočner, kterého slovenská policie tento měsíc obvinila z objednání vraždy novináře Jána Kuciaka, byl nově obviněn i z nedovoleného ozbrojování. Spolu s Kočnerem policie obvinila i dalšího muže, kterým je podle dostupných informací patrně vrah Kuciaka a jeho partnerky. U obou obviněných kriminalisté ještě loni našli nelegálně držené náboje, vyplývá z dnešního oznámení policie.

Ján Kuciak

Kdo je Marián Kočner? Zavražděnému novináři drsně hrozil po telefonu

Svět

Jméno slovenského podnikatele Mariána Kočnera figuruje v několika kontroverzních kauzách, o kterých často psal zavražděný novinář Ján Kuciak. Podle slovenských médií z přibližně 50 Kuciakových článků od začátku roku 2017 se Kočnera týkala polovina z nich. Pro Kočnera podle slovenských médií pracovala údajná objednavatelka Kuciakovy vraždy Alena Zsuzsová. Kočner to ale v tisku odmítl a popřel i spekulace o tom, že byl kmotrem její dcery.

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy