Články k tématu: oděvy

Přes zdražování výdaje za oděvy neplánuje výrazně snížit 47 procent Čechů

25.09. 09:55

Mírné zvýšení cen u oblečení a obuvi podle průzkumu vyhledávače módy Glami pociťuje 55 procent Čechů, v dubnu jich byla rovná polovina. Zdražování má za znatelné 21 procent lidí proti 17 procentům na jaře.

Expert: Velkých řetězců s módou je v ČR asi 12, spadá pod ně zhruba 20 značek

11.09. 10:55

Velkých řetězců s módou v současné době na českém trhu působí asi 12, funguje pod nimi zhruba 20 značek. ČTK to řekl partner a vedoucí týmu pronájmu maloobchodních prostor pro střední a východní Evropu ze společnosti Cushman & Wakefield Jan Kotrbáček. Mezi nejvýznamnější sítě patří podle něj…

Švédský oděvní řetězec H&M odchází z Ruska, svého šestého největšího trhu

Aktualizovali jsme 18.7.2022, 11:53, 18.07. 10:10

Švédský oděvní řetězec H&M odchází z Ruska, druhý největší prodejce módy na světě to dnes oznámil na svém webu. Společnost pozastavila své podnikání v Rusku na začátku března, krátce po invazi ruských vojsk na Ukrajinu. Pro H&M bylo Rusko šestým největším trhem, počet prodejen tam firma zvyšovala,…

reklama

Při problémech začnou Češi nejvíce šetřit ve výdajích na oblečení

04.06. 09:03

V případě ekonomických problémů začnou Češi nejvíce šetřit ve výdajích na oblečení, dovolených a zábavě. Vyplývá to z průzkumu společnosti KRUK, která se zaměřuje na správu pohledávek korporátních zákazníků. Uskutečnil se na vzorku 1000 respondentů. Dozvuky pandemie, válka na Ukrajině, inflace či…

11. května další změna. Jak to bude se zkoušením oblečení v obchodě?

01.05. 19:57

Na oblečení, které si lidé vyzkoušejí v obchodě, se nebude vztahovat karanténa. ČTK to dnes potvrdil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Oděvy i další zboží, které lidé v prodejnách reklamují nebo vrátí, by nyní prodejci měli na tři dny uložit stranou. Pro oděvy bude od 11. května platit…

Konec nákupů? Oděvní řetězec H&M testuje půjčování oděvů

29.11. 11:31

Prodejce oděvů Hennes & Mauritz (H&M) se rozhodl otestovat službu půjčování oblečení. Oděvní průmysl čelí totiž stále větší kritice kvůli plýtvání a znečišťování. Zájemci si tak mohou ve zrekonstruovaném obchodě v centru Stockholmu nově půjčit oblečení za 350 švédských korun (asi 850 Kč) týdně,…

Tajemství spodního prádla: Jak často měnit a prát podprsenku?

Aktualizovali jsme 8.3.2019, 22:45, 08.03. 11:10

Bráti si čisté spodní prádlo každý den j pro nás dnes již automatické. Přesto existuje jeden kousek, který zřejmě denně neměníme. Tedy abychom byli přesní - dámy jej nemění. Asi jste se dovtípili, že jde o podprsenku. Jak často je vlastně třeba ji prát?

K čemu slouží poutko na košili? K věšení ve skříni ho nikdo nepoužívá

11.02. 13:56

Pánové jistě vědí, že na košilích najdeme zezadu na krku malé poutko. Dámy naopak ví, že košili je nejlepší úhledně složit do skříně, nebo v ideálním případě pověsit na ramínko. K čemu tedy poutko slouží, když ho prakticky nikdo nepoužívá? Jde o pozůstatek z dob minulých.

K čemu na čepici slouží huňatá bambule? Není tam jen na okrasu

Aktualizovali jsme 9.2.2019, 22:24, 08.02. 12:38

Pokrývka hlavy je v zimních měsících pro mnoho z nás neodmyslitelnou součástí každodenního oblékání. Na trhu jich najdeme nespočet a liší se nejen barvou a materiálem, ale i tvarem. Některé mají velké huňaté bambule, jiné ne. K čemu ale slouží?

Jak zabránit samovolnému rozepínání zipu? Malý trik vás může ušetřit ostudy

Aktualizovali jsme 20.1.2019, 22:10, 20.01. 10:58

Džíny, bundy a vůbec jakýkoliv kus oblečení se zipem dnes patří mezi oděvy, které nosí všechny generace. S tím se pojí ale situace, která může nezřídka vyústit v trapas. A to když se nám zip samovolně takzvaně "rozjede".

Módní záhada: Proč se dámské a pánské oblečení zapíná opačně?

04.12. 14:55

Dámské a pánské oblečení se liší ve velikostech, vzorech nebo ve střihu. To je vzhledem k rozdílům mezi postavami mužů a žen pochopitelné, Přemýšleli jste ale někdy nad tím, proč mají ženy zapínání nalevo, zatímco muži napravo?

Jak rychle roztřídit vyprané ponožky? Vědci přišli na opravdu efektivní metodu

Aktualizovali jsme 13.10.2018, 22:57, 11.10. 08:15

Roztřídit a správně spárovat všechny ponožky ve velké hromadě vypraného prádla není nic lehkého. Přepadne vás neodbytný pocit, že část ponožek zmizela, část záhadně přibyla a rozhodně není možné je spárovat dohromady. Nyní ovšem existuje algoritmus, který slibuje, že vás promění ve výkonný stroj na…

Proč jsou knoflíky na pánském a dámském oblečení na opačných stranách?

27.09. 12:16

Dámské a pánské oblečení se liší ve velikostech, vzorech nebo ve střihu. To je vzhledem k rozdílům mezi postavami mužů a žen pochopitelné, Přemýšleli jste ale někdy nad tím, proč mají ženy zapínání nalevo, zatímco muži napravo?

Naše kapsy skrývají nepříjemné tajemství. Co vše v nich můžeme nosit?

26.09. 08:13

Když odcházíme z toalety, vždy si umyjeme ruce. Přesto denně saháme na věci, které jsou mnohem více špinavé než záchody – a často nás ani nenapadne, že když s nimi manipulujeme, hrozí nám nějaké nebezpečí.

K čemu slouží záhadná kapsička v dámských kalhotkách? Má hodně důležitou funkci

24.09. 14:05

Pánské a dámské spodní prádlo se na první pohled liší. A rozdíly najdete, i pokud se podíváte zblízka. Dámské kalhotky většinou mají malou kapsičku, která je do prádla všita. Víte k čemu slouží?

Proč je důležité nosit denně čisté spodní prádlo?

Aktualizovali jsme 8.7.2018, 22:06, 08.07. 16:22

Jednou z prvních věcí, které se učíme jako děti, je denně si měnit spodní prádlo. Nehledě na to, jak moc ráno nestíháte, čisté trenýrky či kalhotky a čištění zubů je něco, na co byste nikdy neměli zapomínat. Zde je hned pět důvodů, proč je to opravdu důležité.

Tajemství džínsů: Jak zabránit rozepínání poklopce a k čemu slouží tajemná kapsička?

06.06. 08:06

Džíny jsou dnes již oděvem, který nosí všechny generace. Denně potkáme na ulici obrovské množství lidí oblečených do těchto oblíbených kalhot. Zdá se nám, že jsou něčím tak všedním, že o nich víme vše. Nebo ne?

Firma vyráběla trička, na nichž byla mapa Číny bez Tchaj-wanu, teď se omlouvá

15.05. 16:53

Peking - Americká oděvní firma Gap se dnes omluvila Pekingu za prodej triček, na nichž je zobrazena mapa Číny, která nezahrnuje ostrov Tchaj-wan. Ten Peking považuje za jednu ze svých provincií a hrozí mu ozbrojeným zásahem v případě vyhlášení nezávislosti.

Nechcete být špindíra? Poradíme, jak často byste měli prát svou podprsenku

10.05. 13:09

Měnit si spodní prádlo každý den je jakási nepsaná norma. Výjimku ale tvoří jeden kousek – dámská podprsenka. Jak často by ji měly ženy měnit? Jak často je třeba ji prát?

Kožní buňky, fekálie, sekret. Jaké nechutné věci našli vědci na oblečení, která visí na ramínku v obchodech

Aktualizovali jsme 17.4.2018, 13:45, 17.04. 08:23

Perete oblečení, když si jej poprvé berete na sebe? Řada nakupujících spoléhá na to, že když si koupí noví kousek do šatníku, je opravdu nový. Jenže tak to často vůbec není.

Vědci vyřešili dávný problém: Jak rychle roztřídit ponožky?

01.07. 16:15

Roztřídit a správně spárovat všechny ponožky ve velké hromadě vypraného prádla není nic lehkého. Přepadne vás neodbytný pocit, že část ponožek zmizela, část záhadně přibyla a rozhodně není možné je spárovat dohromady. Nyní ovšem existuje algoritmus, který slibuje, že vás promění ve výkonný stroj na…

Fotogalerie