Články k tématu: Olympijské hry 2018

Olympiáda už dávno skončila, sportovci jsou ale pořád bez odměn

10.05. 09:48

Praha - Úspěšní čeští sportovci ze zimních olympijských her v Pchjongčchangu stále nedostali odměny za medaile, i když jim premiér v demisi Andrej Babiš 23. dubna předal symbolické šeky. Peníze by měli obdržet zhruba v červenci. Ve vyjádření pro ČTK to dnes uvedl ministr školství Robert Plaga.…

Davy lidí na Staroměstském náměstí i ve Vrchlabí přišly přivítat české olympioniky

26.02. 20:14

Praha - Dvojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká a stříbrná medailistka Martina Sáblíková dorazily po příletu z Pchjongčchangu na Staroměstské náměstí, kde je přivítaly stovky fanoušků.  Ve Vrchlabí pak na hlavním náměstí přivítaly stovky lidí olympioniky, kteří pocházejí z tohoto…

Ruská rozvědka napadla olympijské počítače

25.02. 11:40

Washington - Ruská vojenská rozvědka se nabourala do několika set počítačů organizátorů zimních olympijských her v jihokorejském Pchjongčchangu, napsal americký deník The Washington Post (WP).

reklama

Delegace z KLDR přijela do Jižní Koreje

25.02. 08:51

Soul - Do Jižní Koreje dnes přicestovala vysoká severokorejská politická delegace, která se zúčastní závěrečného ceremoniálu olympijských her v Pchjongčchangu. Vede ji generál, který je obviňován, že nechal potopit jihokorejskou válečnou loď.

Češi si kvůli hokeji natočili budíček. Čtvrtfinále s Američany vidělo půl milionu lidí

21.02. 13:56

Praha - Přenos čtvrtfinálového zápasu ČR-USA na olympiádě v Pchjongčchangu na ČT Sport dnes ráno od 4:10 hodin sledovalo zhruba půl milionu lidí. Ze všech diváků u obrazovek jich 84 procent sledovalo právě tento zápas.

Líbání v přímém přenosu. Fešák Kenworthy veřejně políbil svého přítele

18.02. 17:41

Pchjongčchang - Před čtyřmi roky po zisku stříbrné olympijské medaile ve slopestylu měl americký lyžař Gus Kenworthy strach políbit v cíli svého přítele. Dnes v Pchjongčchangu sice skončil ve dvanáctičlenném finále poslední, ale pusy na veřejnosti už se nebál.

Olympiáda přinesla další neuvěřitelný příběh: Lyžařku v cestě za medailí nezastavil ani otřes mozku

17.02. 16:22

Pchjongčchang - Ještě ve čtvrtek ležela švýcarská akrobatická lyžařka Mathilde Gremaudová s otřesem mozku v nemocnici, v sobotu už ale stála na stupních vítězů se stříbrnou olympijskou medailí na krku.

Ledecká šokovala svět! Získala zlato v Super G!

17.02. 14:59

Pchjongčchang - Osmý soutěžní den 23. Zimních olympijských her v jihokorejsjkém Pchjongčchangu začal pro českou olympijskou výpravu více než dobře. Rozrostala se totiž její dosavadní sbírka čtyř medailí. Po dvou bronzech a dvou stříbrech získala Česká republika první zlatou medaili a nutno říct, že…

S úspěchem Ester Ledecké nepočítala ani ČT, její zlatou jízdu vysílala ze záznamu

17.02. 13:32

Praha - S famózním úspěchcem Ester Ledecké na olympijských hrách v Pchjongčchangu nepočítala ani Česká televize (ČT). Její jízdu v superobřím slalomu vysílala až ze záznamu mezi druhou a třetí třetinou hokejového utkání Česka s Kanadou.

Zlatá Ester Ledecká si na tiskovce nesundala brýle. Svými slovy novináře pobavila

17.02. 10:31

Pchjongčchang - Jen na vyhlášení pod svahem si nečekaná olympijská vítězka v superobřím slalomu Ester Ledecká sundala lyžařské brýle. Na očích je pak měla i na tiskové konferenci ve stanu pod svahem v Čongsonu.

Soul zaplatí za účast Severokorejců na olympiádě tučnou sumu, některým lidem se to ale nelíbí

14.02. 11:58

Soul - Jihokorejské ministerstvo pro sjednocení vyčlenilo rekordních 2,86 miliardy wonů (54 milionů Kč) na pokrytí nákladů za účast části Severokorejců na olympiádě v jihokorejském Pchjongčchangu. Část veřejnosti je rozzlobená.

Stříbrný sprint biatlonisty Krčmáře vidělo na ČT 1,18 milionu lidí

12.02. 11:57

Praha - Nedělní sprint biatlonistů na olympiádě v Pchjongčchangu sledovalo na ČT Sport 1,18 milionu diváků, což bylo 38 procent všech, kteří měli puštěnou televizi. Zatímco v sobotu udělala českým divákům radost třetím místem Veronika Vítková, v neděli si dojel pro stříbrnou medaili Michal Krčmář.

Olympiádu ohrožuje infekce, počet nakažených stoupá

11.02. 11:04

Pchjongčchang - Počet případů nakažených norovirovou infekcí v okolí olympijských sportovišť v Pchjongčchangu sice stále roste, ale sportovci mezi nimi nejsou.

Česko má první medaili! Bronz získala Vítková

10.02. 13:28

Pchjongčchang -Hned v první den letošních Zimních olympijských her v jihokorejském Pchjongčchangu přišla na řadu česká radost. Jako první se o ni totiž postarala biatlonistka Veronika Vítková, která skončila třetí v sobotním sprinterském závodě dlouhém 7,5 kilometru. Ještě rychleji zvládly tento…

Fotogalerie