Opava

ANO 2011, Občané městských částí a Zelená pro Opavu podepsali koaliční smlouvu. Uprostřed Tomáš Navrátil

Koaliční smlouvy dnes podepsaly strany v Karviné, Opavě i Teplicích

Domov

Zástupci vítězné ČSSD a hnutí ANO podepsali dnes v Karviné koaliční smlouvu. Opavu povede v příštích čtyřech letech koalice ANO a uskupení Občané městských částí Opavy (OMČO) a Zelená pro Opavu. Alespoň předběžně domluvenou koaliční spolupráci má týden po volbách 15 z 27 statutárních měst. Koalice dnes vznikly i v některých okresních městech. Chrudim by měla vést koalice ANO, Chrudimáků a Pirátů, z větší části obdoba dosavadního vedení. V Chebu budou zřejmě spolupracovat vítězné ANO, Volba pro kraj (VOK) a ODS. Litoměřice povede vítězné ANO s uskupením Naše Litoměřice, jedná se ještě o vstupu třetího do koalice. V Jeseníku se na koalici opět domluvilo vítězné uskupení Jeseník srdcem a PRO Jeseník. V Teplicích dnes večer podepsalo koaliční smlouvu vítězné ANO s druhou ODS, která kandidovala s TOP 09.

Ilustrační foto

Mladíka na Opavsku kousla liška

Domov

Opava - V Jakubčovicích na Opavsku liška pokousala mladíka. Mohla mít vzteklinu, muž skončil ve Slezské nemocnice v Opavě. Letos jde už o druhého pacienta, kterého po kousnutí liškou léčí.

Senát Parlamentu ČR

Po náhlé smrti senátora Plačka bude ČSSD v Opavě bez kandidáta

Domov

Opava - Po čtvrtečním náhlém úmrtí senátora Vladimíra Plačka (ČSSD), který měl letos svůj post v obvodu Opava obhajovat, už nemohou sociální demokraté navrhnout nového uchazeče o senátorské křeslo. Volby do horní komory budou 5. a 6. října společně s komunálními volbami.

Nemocnice Motol, ilustrační foto

Ženu kousla liška, musela do nemocnice

Domov

Opava - Lékaři infekčního oddělení Slezské nemocnice v Opavě hospitalizovali devětapadesátiletou ženu, kterou v sobotu při procházce mezi Vítkovem a Klokočovem na Opavsku pokousala liška. Žena kvůli možnému ohrožení vzteklinou musela podstoupit preventivní léčbu. Její zdravotní stav je ale dobrý a brzy by mohla být z nemocnice propuštěna, řekl dnes ČTK mluvčí zdravotnického zařízení Jiří Krušina. Obdobný případ lékaři nepamatují.

BabyBox

V opavském babyboxu byl nalezen novorozený chlapec

Domov

Opava - Do babyboxu v Opavě v noci na dnešek někdo odložil čerstvě narozeného chlapce. Měl na sobě nové dupačky a byl zabalený do deky. Je donošený, zdravý a váží 3100 gramů. Dostal jméno Tomík.

Miloš Zeman

Domov

Desítky vysokoškoláků odmítly debatu se Zemanem. Akce se neobešla ni bez červených trenýrek

Opava - Vysokoškolští studenti, kteří odmítli jít na besedu s prezidentem Milošem Zemanem na Slezské univerzitě, zcela zaplnili opavské Café Evžen. Návštěvníci kavárny poslouchali koncert skupiny Ladě a zhlédli krátký film o prezidentu Václavu Havlovi. Desítky studentů tak chtěly vyjádřit nesouhlas s tím, jakou prezident Zeman dělá politiku a jak rozděluje společnost. Ve stejné době 150 studentů zaplnilo aulu Slezské univerzity. Jeden z nich vytáhl červené trenýrky, jinak studenti proti Zemanovi přímo ve škole nijak neprotestovali.

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy