reklama

Britský server The Sun píše o tom, že „policisté zmařili údajný pokus o atentát". Zároveň informuje o tom, že Merkelovou v Praze přivítalo „několik stovek protestujících". Uvádí také, že jeden z demonstrantů na Merkelovou mávat transparentem, na kterém byla vyobrazena s knírkem jako Hitler a že další přinesl plakát, na kterém byla vlajka Evropské unie a vedle ní vlajka nacistického Německa.

O pokusu o atentát píše i server Express, který cituje slova policejního mluvčího Josefa Bocana, který uvedl, že „díky profesionálnímu jednání důstojníků život Angely Merkelové nebyl v nebezpečí". Ten navíc poukazuje, že demonstranti Merkelovou v Praze vyzývali, aby kvůli její „roli v migrační krizi odstoupila z funkce".

Daily Mail píše o tom, že se řidič „mercedesu pokusil prorazit kolonu" a že „policie na jeho SUV vystřelila". „Při pátrání policisté našli pouta, slzný plyn a betonové kostky," informuje své čtenáře známý server.

Incidentu se věnuje i bulvární The Mirror, který poukazuje na to, že muž, který se pokusil kolonu Merkelové narušit, byl ozbrojený a že byl „pokus o atentát zmařen".

Ruský server RT také dodal, že se Merkelové dostalo „nepřátelského přivítání". „Návštěva se uskutečnila na pozadí nespokojenosti s Evropskou unií, V Praze bylo naplánováno nejméně šest veřejných protestů, ačkoli tam byli také tři menší shromáždění na podporu EU," píše RT.

„Demonstranti se seřadili podél trasy její limuzíny a drželi plakáty s nápisy: 'Pryč s Merkelovou, pryč s islámem', 'Praha patří Čechům' a 'Merkelová zabíjí Evropu'. Průzkum STEM v červnu ukázal, že pouze 18 procent českých občanů má pozitivní pohled na dlouholetou německou vůdkyni, čímž se řadí politiky rozdělující společnost, jako jsou Vladimir Putin nebo Jean-Claude Juncker," dodal ruský server.