Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Škromach chce pořád kandidovat na prezidenta, nyní je však bez práce

Zdeněk Škromach
Zdeněk Škromach
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Hodonín - Zdeněk Škromach má stále zájem kandidovat na prezidenta. Kromě toho, že po říjnových volbách už nebude v politice jako místopředseda Senátu, ukončil také pracovní poměr ve společnosti Moravské naftové doly.

Škromach byl senátorem od roku 2010, ještě dříve zastával funkci místopředsedy vlády a ministra práce a sociálních věcí a dlouhá léta byl poslancem. V senátních volbách ho letos porazila starostka Ratíškovic Anna Hubáčková (za KDU-ČSL). Škromachovi tak skončil senátorský mandát.

Obrátil se proto na firmu, kde v minulosti působil. "Zabývá se těžbou ropy, a proto byla v minulých dvou letech postižena a musela propouštět. Dohodli jsme se proto na ukončení pracovní smlouvy," sdělil ČTK Škromach.

Podle něj stále platí jeho slova z minulosti, že by rád kandidoval na prezidenta. "Na to je ale času dost. Vše bude otázkou situace a také není dobré začínat kampaň příliš brzy stejně jako v minulosti Jan Fischer, který byl dlouho favoritem, a potom dopadl, jak dopadl," dodal Škromach.  Nebrání se ani tomu, že by byl na kandidátce ČSSD při volbách do Poslanecké sněmovny v příštím roce.

"Mám dost nabídek na různé práce, ale vzhledem k tomu, že jsou z privátního sektoru, není dobré firmy medializovat. Nechám si to pro sebe a rozmyslím se. Nyní čas využiju na to, abych si po dvacetiletém kolotoči v politice, kdy člověk řeší problémy jiných, na chvíli oddechl," uvedl Škromach.

Témata:  Zdeněk Škromach prezident ČR

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy