Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Upřimná slova o Babišovi? Klídek, v politice je podvodník každý druhý, přiznal známý politik

Andrej Babiš volí do Poslanecké sněmovny
Andrej Babiš volí do Poslanecké sněmovny
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Otázka, zda vstoupit či nevstoupit do vlády s Andrejem Babišem štěpí sociální demokracii. Očekává se, že právě probíhající vnitrostranické referendum přinese velice těsný výsledek. Sociální demokraté jsou totiž rozděleny takřka na dva tábory.

Jeden tábor tvrdí, že pouze z vládních lavic lze prosazovat stranický program a strana by tudíž měla do koalice vstoupit. Druzí ale varují před faktem, že Andrej Babiš je trestně stíhaná osoba. Navíc si prý na politickém poli počíná jako predátor.

Zastáncem vládního angažmá je například bývalý místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach. Ten prosazuje aby ČSSD obsadila ministerstva a zdá se, že mu nevadí ani Babišovo trestní stíhání.

Na Škromachově facebookovém profilu se totiž o případném vládním angažmá rozhořela ostrá debata. Škromach se ptá, "kolik by asi měli mediálních výstupů lidé, kteří jsou proti vládní účasti, kdyby se o vstupu ČSSD do vlády nejednalo?".

Na to mu ale uživatelka jménem Jana Rosůlková odpověděla, že lidé ČSSD nevolí právě proto, že se "spřáhne s každým". "Mě jste taky zradili." dodává a dává tak najevo, že si nepřeje aby ČSSD do vlády vstupovala.

Škromach se jí následně ptá, čím jí sociální demokraté zklamali. "No asi tím, že se pachtujeme s podvodníkem." píše Martin Válek. Naráží tak na Babišovo stíhání v souvislosti s údajným podvodem okolo farmy Čapí hnízdo.

Bývalý místopředseda ČSSD ale přichází s upřímnou odpovědí. "Klídek, v politice je každý druhý podvodník" píše. Prý ale neřeší Babišovu vinu nebo nevinu, od toho jsou prý soudy. "A u politiků to v demokracie řeší občané ve volbách. A ti rozhodli." říká Škromach.

Ten navíc nepovažuje případný vstup do koalice s hnutím ANO za riziko. Případné politické sebevraždy jeho strany se proto nebojí. "Sebevraždu jsme páchali v minulých letech." dodává. 

Témata:  Zdeněk Škromach Sociální demokracie (SOCDEM) Andrej Babiš

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy