Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kvůli čpavku muselo být evakuováno 30 lidí z Ústí nad Labem

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Ústí nad Labem - V ústecké čtvrti Krásné Březno se dnes ráno objevil v kanalizaci čpavek, evakuováno muselo být na třicet lidí. Nedošlo k ohrožení života ani zdraví.

Dvě jednotky hasičů vyjely krátce po osmé hodině k nahlášenému úniku čpavku v areálu soukromé firmy v ulici U Cukrovaru.

"Firma žádný čpavek neskladuje. Byl zjištěn únik čpavku z kanalizace. Hasiči zabezpečili prostor a evakuovali 30 zaměstnanců firmy," řekl krajský mluvčí hasičů Lukáš Marvan s tím, že informace dostaly Severočeské vodovody a kanalizace (SČVK).

Mluvčí společnosti Iveta Kardianová uvedla, že čpavek se objevil v kanalizační přípojce. "Na místě jsou naši zaměstnanci. Hasiči se snaží naředit vodu tak, aby mohla být puštěna do čističky," řekla.

Podle policejní mluvčí Šárky Poláčkové nebyly v okolí později naměřeny už žádné koncentrace čpavku. Policie bude zjišťovat, zda někdo látku nevylil do kanalizace.

Témata:  Ústí nad Labem havárie chemikálie hasiči

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy