Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

U Prahy hoří motorest, dálnice D10 je zavřená, hasiči nemají vodu

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Hlavenec (u Prahy) - Hasiči zasahují u požáru motorestu Čtyři kameny poblíž dálnice D10 nedaleko Hlavence u Prahy. Oheň zachvátil střechu budovy, zatím nejsou zprávy o případných zraněných, řekl ČTK mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda.

Kvůli zásahu je neprůjezdná dálnice D10 na 21. kilometru ve směru na Prahu. Zavřená je i benzinová čerpací stanice vzdálená asi 30 metrů od místa požáru.

Hasiči nejdříve vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu a poté ho zvýšili na třetí. Rozeznávají se celkem čtyři poplachové stupně, nejzávažnější je čtvrtý, který bývá vyhlašován jen při mimořádných situacích.

Událost byla oznámena kolem 11:00. "Požár stále nemáme pod kontrolou, stále se šíří ve spodních konstrukcích prakticky po celé střeše," uvedl Svoboda kolem poledne.

Zatím není jasné, jak dlouho bude dálnice neprůjezdná. Řidiči by ve směru na Prahu měli sjet na 21. kilometru u obce Tuřice a na dálnici se vrátí na 17. kilometru právě za motorestem Čtyři kameny.

Témata:  hasiči požáry

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy