Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie nepochybila. Inspekce uzavírá nehodu sportovního BMW i8

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Praha - Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) uzavřela vyšetřování květnové nehody policejního sportovního BMW i8 v Brně, při které se zranil zástupce vedoucího hradního protokolu Vladimír Kruliš.

"Nebylo zjištěno podezření ze spáchání trestného činu ani jiného protiprávního jednání ze strany příslušníka Policie České republiky," uvedla mluvčí inspekce Radka Sandorová. Doplnila, že v tomto případě věc nelze vyřídit jinak, proto byla odložena.

Hybridní vůz za čtyři miliony korun policie převzala k testování v první polovině května, sloužil na silnicích v Jihomoravském kraji. Koncem května ale sjel do potoka v brněnských Chrlicích, řidič kvůli mozkové příhodě nezvládl řízení. Ve voze s ním jel zástupce šéfa hradního protokolu Kruliš. Oba se tehdy zranili.

Kruliš před nehodou s policií zajišťoval bezpečnost návštěvy prezidenta Miloše Zemana v Jihomoravském kraji a při prezentaci policejní techniky podle prezidia projevil zájem o praktickou ukázku vozu.

Už v červnu policejní prezidium uvedlo, že přítomností Kruliše v policejním BMW nebyly porušeny právní předpisy. Mluvčí policejního prezidia Iveta Skupien tehdy řekla, že legislativní odbor policejního prezidia došel k závěru, že jízda civilní osoby je obecně možná v souladu s nařízením ministerstva vnitra, podle kterého "v dopravních prostředcích mohou být přepravováni jen příslušníci bezpečnostních sborů, zaměstnanci ministerstva a policie nebo osoby, jejichž přeprava souvisí s plněním služebních nebo pracovních úkolů".

Témata:  Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) Policie ČR dopravní nehody

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 20:38

Ukrajinská armáda posílí. Zelenskyj podepsal mobilizaci

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podepsal v úterý zákon o mobilizaci zaměřený na zvýšení počtu vojáků ukrajinské armády, informovala agentura AFP. Hlavní ustanovení zákona vstoupí v platnost měsíc po datu podpisu, tedy 16. května.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy