Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Střelbu v Domažlicích policie vyšetřuje jako pokus o dvojnásobnou vraždu

Zbraně
Zbraně
Foto: Pixabay

Domažlice - Psychicky nemocný klient azylového domova v Domažlicích v úterý dopoledne postřelil dva policisty jejich služební zbraní a pak se sám zastřelil. Policie případ vyšetřuje jako pokus o dvojnásobnou vraždu.

Oba policisté jsou po operaci a mimo ohrožení života, jsou stále v nemocnici. Jakmile to dovolí jejich zdravotní stav, budou vyslechnuti.

"Krajští policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu na dvou osobách a budou prověřovat další okolnosti," uvedla policejní mluvčí Martina Korandová. Protože ale muž, který střílel, vzápětí spáchal sebevraždu, policie nakonec případ odloží.

Zatím kriminalisté vyslýchají všechny svědky. Ještě v úterý specialisté ohledali místo činu a zajistili služební zbraň CZ 75 D compact. Zbraň a stopy z místa budou podrobeny znaleckému zkoumání. O případ se zajímala také Generální inspekce bezpečnostních sborů. Její mluvčí Ivo Mitáček dnes ČTK řekl, že inspekce zatím nezjistila okolnosti, na jejichž základě by se případem zabývala. "Prozatím tedy zůstává věc v šetření policie," uvedl Mitáček. Není ale vyloučeno, že by se inspekce k případu mohla vrátit.

Policisté byli do azylového domu přivoláni jako asistence pro záchranáře, protože čtyřiatřicetiletý psychicky nemocný muž odmítal nastoupit do sanitky. Před policií utekl do domu. Policisté ho následovali na pokoj, kde zřejmě při potyčce sebral jednomu zbraň a vystřelil. Podle neoficiálních informací ČTK mají policisté průstřely ruky.

Muž byl podle pracovníků charity schizofrenik, jeho stav se zhoršil poté, co přestal užívat léky a docházet za lékařem. 

Témata:  střelba v ČR Plzeňský kraj Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) zbraně

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy