Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nový průzkum: ODS dál roste. ANO by dostalo 30 procent

Volby do Poslanecké sněmovny
Volby do Poslanecké sněmovny
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Pokud by se volby do Sněmovny konaly nyní, vyhrálo by je Babišovo hnutí ANO se ziskem 30 procent hlasů. ODS by obdržela 14 procent, Piráti mají 11,5 procenta. V poslaneckých lavicích by neusedli Starostové a nezávislí (STAN), získali by čtyři procenty. Zeleným model agentury Median přisuzuje 2,5 procenta.

Oproti červnovému modelu agentury Median je aktuální výsledek hnutí ANO o 1,5 procentního bodu slabší. Naopak ODS si o stejný díl polepšila a podpora Pirátů zůstala beze změny.

O pozici čtvrtého nejsilnějšího subjektu ve Sněmovně by se v červenci dělili komunisté s ČSSD a hnutím Svoboda a přímá demokracie (SPD). Všem třem stranám přisuzuje model shodně 8,5 procenta hlasů.

Lidovce by ve volbách podpořilo 5,5 procenta voličů. Volební výsledek TOP 09 by byl o půl procentního bodu nižší. 

Ochotu jít k volbám v červenci vyjádřilo 62,5 procenta respondentů. To by znamenalo zhruba stejnou volební účast jako při volbách do Sněmovny v roce 2017.

Témata:  volební preference Hnutí ANO ODS Starostové a nezávislí KSČM TOP 09 KDU-ČSL Svoboda a přímá demokracie volby Česká pirátská strana Sociální demokracie (SOCDEM)

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy