Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Škodí tělu kocovina? Lékaři bojovali se zajímavým případem

Nemoc, bolest, ilustrační foto
Nemoc, bolest, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Jednadvacetiletá britská studentka začala mít zdravotní problémy. Udělalo se jí zle a cítila se slabá. Příznaky přisuzovala alkoholovému dýchánku, o chvíli později ale záhadně zemřela.

Studentka forenzních věd Jennifer Grayová si vyšla ven s přáteli a součástí jejich večírku bylo i množství alkoholu. Po pár hodinách ale dívce začalo být nevolno a dostavila se i mírná bolest hlavy.

Dívka si původně myslela, že je jen opilá a šla si lehnout domů. Druhý den ráno se ale cítila pořád velmi špatně a přidala se i bolest kloubů. Podle serveru Metro.co.uk si ale stále myslela, že má jen kocovinu.

O 24 hodin později už ležela v kómatu v nemocnici. Už se ale nikdy neprobrala. Lékaři totiž až nějakou dobu po její smrti zjistili, že trpěla bakteriální memingitídou.

"Přišlo to z ničeho nic. Stala se nám ta nejhorší věc, která se může přihodit rodičům. Přišli jsme o naše jediné dítě. Nikdy neuvidím, jak se vdá, nikdy se nestanu babičkou," řekla serveru matka.

Matka dodala, že dcera předtím, než zemřela, vykazovala typické příznaky chřipky. Měla rýmu a bolelo ji v krku. Na chřipku měl ostatně podezření i lékař, u kterého byla dívka na prohlídce.

Po její smrti doktoři přiznali, že tak rychlý průběh nemoci ještě nikdy neviděli. Přišla k nim s nejasnými příznaky a za pár hodin byla po smrti.

Témata:  nemoc lidé

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy