Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Kdo má pravdu, Rusko nebo alternativní weby?

NATO
NATO
Foto: www.ff-badaussee.at

Bratislava - Slovenská skupina organizující mezinárodní bezpečnostní konferenci Globsec vydala video, na kterém vysvětluje rozepře mezi Ruskem a NATO. Upozorňuje například, že Sovětský svaz byl říší zla a podílel se na vzniku druhé světové války.

"Označují ho za agresivní pakt, který ohrožuje Rusko. Alternativní web si vzaly na mušku NATO. My si teď vezmeme na mušku jejich tvrzení." Těmito slovy začíná video, které na internetu zveřejnila skupina Globsec věnující se mezinárodním vztahům a Rusku.

Snímek například upozorňuje, že NATO a Rusko v roce 1997 podepsali dohodu o principech vzájemných vztahů, takzvaný Zakládající akt. Rusko jej ale v mnoha bodech porušilo.

Tvůrci videa také uvádí, že "Sovětský svaz byl říší zla a spolupodílel se na rozpoutání druhé světové války. Svévolně mučil, věznil a vraždil a posílal do otroctví své občany," tvrdí dále video.

Závěrem autoři uvádí, proč má pro nás smysl členství v NATO a proč jej evropské státy potřebují.

Témata:  NATO (Severoatlantická aliance) EU Rusko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.