Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V blízkosti Říma propukly lesní požáry, ve Španělsku se situace uklidňuje

Požár
Požár
Foto: Pixabay

Řím/Madrid - Italští hasiči dnes od rána bojují s několika lesními požáry na předměstí Říma, kde musely být nasazeny i vrtulníky. Na severozápadě Španělska je dnes naopak situace po několika dramatických dnech klidná.

Nejpostiženější oblast u Říma je poblíž známých filmových studií Cinecittà ve čtvrti Magliana.  Italské úřady zatím neinformovaly o tom, že by se v metropoli chystaly nějaké evakuace, hlášeni nejsou ani žádní zranění. Kromě Říma musejí požáry porostu řešit i hasiči na ostrově Elba, poblíž Neapole a v Toskánsku.

V oblasti Galicie na severozápadě Španělska je naopak klid, protože oheň, který zničil přes 6500 hektarů porostu, se podařilo dostat pod kontrolu. Ulevilo se i sousednímu Portugalsku, kde už se podařilo z větší části uhasit požáry na severu země i na ostrově Madeira.

Portugalsko letos zažívá kvůli četným požárům velmi náročné léto: celkem už od začátku roku shořelo na 90.000 hektarů lesa.

Témata:  požáry ve Španělsku Itálie požáry

Aktuálně se děje

30. dubna 2024 21:35

Maďarsko ve vedení EU: Předseda Evropské rady řekl, proč se toho neobává

Předseda Evropské rady Charles Michel nemá obavy z nadcházejícího půlročního předsednictví Maďarska v Radě Evropské unie. Podle serveru index.hu to vyplývá z Michelova rozhovoru, který poskytl v Bruselu evropským médiím.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy