Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Merkelová přiznala: Ne všichni uprchlíci mají dobré úmysly

Německá kancléřka Angela Merkelová na návštěvě v Praze (25. srpna 2016)
Německá kancléřka Angela Merkelová na návštěvě v Praze (25. srpna 2016)
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Berlín - Německo podle kancléřky Angely Merkelové dosáhlo výrazného posunu při řešení migrace, nicméně upozornila, že integrace vázne. Problém je především uplatnění uprchlíků na trhu práce.

"Situace ve spolkové republice je dnes mnohem lepší než před rokem," prohlásila Merkelová ve svém dnešním vystoupení před Spolkovým sněmem v rozpravě o návrhu státního rozpočtu na příští rok.

Poznamenala přitom mimo jiné, že terorismus není problém, který by do Německa přišel s uprchlíky. Zároveň ne každý uprchlík ale přichází s dobrými úmysly, a proto je nutné dále pracovat na bezpečnosti spolkové republiky.

Merkelová zdůraznila, že spolková republika, do níž loni přišlo 1,1 milionu běženců, toho už při integraci uprchlíků hodně zvládla - nabízí jim jazykové i integrační kurzy, zrychlila azylové procesy a změnila některé zákony.

"Změna k dnešní době patří, Německo ale zůstane Německem," míní. Zdůraznila přitom hodnoty jako svoboda, spravedlnost a solidarita.

Témata:  Angela Merkelová Německo uprchlíci

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy