Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nový Zéland bojuje s nedostatkem spermatu, na pomoc zavolali Spermana

Nový Zéland
Nový Zéland
Foto: Tākuta / Edward Hyde

Wellington - Netradičním způsobem se rozhodli na Novém Zélandu bojovat s tenčícími se zásobami spermatu ve spermobankách. Na pomoc povolali nového superhrdinu – Spermana, který má přimět mladé muže k akci.

Ač to zní sebevíc jako recese, nejedná se o žádnou "novinářskou kachnu". Hrdina nosící na hrudi spermii ve znaku nápadně připomínajícím jeho slavnějšího kolegu má přimět novozélandské muže, aby darovali své sperma a pomohli tak zachránit tenčící se zásoby spermatu v tamních spermobankách.

Za celý problém může přísná novozélandská legislativa. Na Novém Zélandu totiž není povoleno tzv. anonymní dárcovství. Dítě má právo po dosažení plnoletosti zjistit, kdo je jeho biologickým otcem.

A to je nejspíš hlavní důvod, proč se novozélandští muži do dárcovství zrovna nehrnou. Darování spermatu také není na Novém Zélandu nijak finančně odměněno, nárok má dárce jen na proplacení cesty na kliniku.

A ze spermatu se tak na Novém Zélandu stává nedostatkové zboží. Zásoby ve spermobankách nedokáží pokrýt zájem žen, které nemohou dítě počít klasickou cestou. Žadatelek v posledních letech přibývá a dárců naopak ubývá. Pomůže se Spermanovi tento trend zvrátit?

Témata:  Nový Zéland spermie muži

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy