Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Překvapivý průzkum: Merkelová je třetím nejoblíbenějším politikem Německa

Německá kancléřka Angela Merkelová na návštěvě v Praze (25. srpna 2016)
Německá kancléřka Angela Merkelová na návštěvě v Praze (25. srpna 2016)
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Berlín - Navzdory rostoucímu odporu vůči Angele Merkelové patří kancléřka nadále mezi nejpopulárnější německé politiky. V aktuálním průzkumu skončila na třetí pozici.

Průzkum agentury TNS se na konci září dotazoval 1006 Němců starších 18 let. Jeho výsledky dnes zveřejnil magazín Spiegel.

Na otázku, jestli by v budoucnu měla hrát důležitou roli v německé politice, odpovědělo v případě kancléřky 59 procent dotázaných kladně. Merkelovou předstihli jen ministr zahraničí Frank-Walter Steinmeier ze sociální demokracie (72 procent) a ministr financí Wolfgang Schäuble z CDU (64 procent).

Spolkový prezident Joachim skončil s 58 procenty hned za německou kancléřkou, svůj mandát ale obhajovat nebude. Šéf koaliční sociální demokracie Sigmar Gabriel je se 47 procenty jedenáctý. O dvě místa výše je s 50 procenty bavorský premiér Horst Seehofer. Ministr vnitra Thomas de Maiziére je s 50 procenty sedmý až devátý.

Témata:  Angela Merkelová Německo průzkumy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:18

Ukrajina získá systém Patriot od Řecka. Výměnou za americké záruky a kompenzaci

Řecko změnilo svůj postoj ohledně poskytnutí protivzdušné obrany Ukrajině. Nyní se rozhodlo, že systém Patriot Kyjevu poskytne, minimálně jeden.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy