Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kancléřka Merkelová se na sjezd CSU nepodívá

Německá kancléřka Angela Merkelová na návštěvě v Praze (25. srpna 2016)
Německá kancléřka Angela Merkelová na návštěvě v Praze (25. srpna 2016)
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Berlín - Neshody mezi bavorskou Křesťanskosociální unií (CSU) a sesterskou Křesťanskodemokratickou unii (CDU) Angely Merkelové narůstají. Kancléřka patrně nedostane pozvánku na sjezd CSU.

Napsal to deník Süddeutsche Zeitung, podle něhož by Merkelová na sjezd CSU nedostala pozvánku poprvé od roku 2005, kdy se stala kancléřkou.

To, jestli Merkelovou pozvat, nebo ne, by strana bavorského ministerského předsedy Horsta Seehofera nemusela vůbec řešit, pokud by mezi CSU a CDU neexistovaly vážné rozpory.

V posledních týdnech si k sobě obě strany, které otázka uprchlické politiky rozdělila nejvíce za poslední léta, začaly hledat cestu zpět a podle Süddeutsche Zeitung mají obavu, že by účast Merkelové na sjezdu CSU rychlejšímu smíření nepomohla.

"Svět se nezmění, pokud se stranický sjezd jednou uskuteční bez předsedy druhé strany," řekla v úterý šéfka poslanců CSU Gerda Hasselfeldtová.

Témata:  Angela Merkelová Německo Konzervativní unie CDU/CSU

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 13:31

Zatčení asistenta poslance AfD v Německu. Je podezřelý ze špionáže pro Čínu

Německá policie zatkla v Drážďanech muže podezřelého ze špionáže pro Čínu. Jde o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajně pravicové Alternativy pro Německo (AfD) ve volbách do Evropského parlamentu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy