Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Svět se připravuje na změnu. Žádáme Alláha, aby USA byly zničeny, vzkazuje IS Trumpovi

Bojovník Islámského státu
Bojovník Islámského státu
Foto: Wikimedia Commons

Washington - Vítězství Donalda Trumpa oslavuje mimo jiné také Islámský stát. Džihádisté se netají tím, že republikána považují za „blázna“ a „osla“. Jak píše server Express, islamisté očekávají, že Trump Spojené státy zničí a oni sami pak převezmou moc.

Bojovníci IS podle serveru tvrdí, že vítězství Donalda Trumpa je „známka o konci impéria". Modlí se prý za to, aby brzy přišlo krveprolití a oni se mohli zmocnit celé země. „Chceme, aby byla jejich země v rukou osla, jako je Trump, který ji zničí. Koneckonců jsou to všechno naši nepřátelé a my se s nimi setkáme jen na bojišti," tvrdí jeden z bojovníků.

„Je to buď oni nebo my. Žádáme Alláha, aby byli zničeni jejich vlastními plány a aby se mezi sebou zabíjeli navzájem. Svět se připravuje na změnu a tato změna v konečném důsledku dostane islám do vedoucí pozice," píší islamisté na sociálních sítích.

Toto prohlášení IS se objevilo jen několik hodin poté, co teroristická skupina al-Káida uvedla, že miliardář Trump v Bílém domě znamená výhru pro extremisty po celém Středním východě, kteří získali společného nepřítele. 

„Dne 9/11 USA byly zasaženy katastrofou z rukou Al-Káidy. Dne 11/9 USA utrpěly katastrofu z rukou svých vlastních voličů," psali teroristé na Twiitteru.

Minulý týden FBI uvedla, že zahájila vyšetřování, které se týká plánování velkého teroristického útoku na různých místech po celých Spojených státech. Dojít k nim mělo den před volbami. Mluví se o tom, že se hrozba mohla týkat států Texas, New York a Virginie.

Al-Káida také poslala vzkaz přímo nově zvolenému prezidentovi. „Nesnažte se skrývat, Donalde. Mudžáhidi jsou připraveni. Je čas na další Afghánistán, je čas na další Irák, je čas na další porážku!" vzkazují mu.

Džihádisté vyzvali už před volbami stoupence k útokům na voliče během voleb a vzkázali muslimům, aby zabránili hlasování a aby sami volit nechodili, protože je to proti islámu.

V průběhu své volební kampaně Trump sliboval tvrdou porážku IS a dalších teroristických skupin, mluvil také o zavedení zákazu vstupu muslimům do USA

Témata:  Donald Trump Islámský stát Al-Káida

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy