Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Doněčtí povstalci mají kromě Česka zastoupení i v Itálii

Vlajka Itálie
Vlajka Itálie
Foto: Pixabay

Řím - Po České republice bylo v Itálii otevřeno druhé stálé zastoupení Doněcké lidové republiky v Evropě, oznámila dnes z Říma ruská agentura TASS.

Kanceláře má v Turíně a o jejich otevření se postaral člen zastupitelstva regionu Piemont Maurizio Marone. S iniciativou přišla italská strana a doněcké "ministerstvo zahraničí" ji podpořilo, napsal TASS.

V Ostravě bylo takzvané zastupitelské centrum Doněcké lidové republiky otevřeno letos počátkem září. České ministerstvo zahraničí reagovalo prohlášením, že centrum nepovažuje za diplomatické zastoupení, protože Česko existenci Doněcké lidové republiky neuznává.

Ministerstvo se původně dožadovalo zrušení spolku, který za centrem stojí, ale Krajský soud v Ostravě doporučil jeho přejmenování. Místní rejstříkový soud pak centru zaslal výzvu ke změně jména.

Podle Maroneho, který je zastupitelem krajně pravicové strany Fratelli d ́Italia (Bratři Itálie), má turínské centrum o doněckých vzbouřencích šířit pravdivé informace, má organizovat cesty italských podnikatelů na východ Ukrajiny a zabývat se "kulturou a osvětou".

Témata:  Doněck Itálie

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:18

Ukrajina získá systém Patriot od Řecka. Výměnou za americké záruky a kompenzaci

Řecko změnilo svůj postoj ohledně poskytnutí protivzdušné obrany Ukrajině. Nyní se rozhodlo, že systém Patriot Kyjevu poskytne, minimálně jeden.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy